Duitsland

Jij wilt in de Duitse gezondheidszorg werken? TMI, jouw internationale partner in de zorg, helpt jou hierbij!

TMI: even voorstellen

TMI is sinds 2001 dé detacheerder in de Zorg.  TMI biedt de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden meer ervaring op te doen bij diverse instellingen in zowel binnen- als buitenland. Zo bemiddelen wij verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten naar meerdere landen. Behalve onze vestigingen in Nederland, Zwitserland, Suriname en Curacao, vind je TMI ook in Duitsland. Wij hebben de kennis, het netwerk en de ervaring om voor jou de juiste werkplek in Duitsland te vinden!

Werken in het buitenland

Steeds meer mensen gaan naar het buitenland om internationale werkervaring op te doen, de eigen taalkennis te verbeteren en zich persoonlijk verder te ontwikkelen. Velen voor beperkte duur, andere ook voor altijd. Een verblijf van langere tijd in het buitenland verhoogt in het algemeen de toekomstige carrièreperspectieven.

Door het hoge opleidingsniveau zijn Nederlandse medische vakmensen graag gezien in het buitenland. Toch vergt werken in het buitenland, zeker binnen een beschermde beroepsgroep als de zorg, het nodige aan papierwerk en formaliteiten, ook binnen de EU. Hier profiteer jij van de uitgebreide ervaring en persoonlijke aandacht van TMI.

Verbeter je Duits

Verbeter je Duits

Een gediplomeerd leraar Duits in dienst van TMI helpt je om jouw Duits naar B2-niveau te tillen

Ontwikkeling

Ontwikkeling

Blijf jezelf ontwikkelen door in een internationale omgeving aan de slag te gaan en nieuwe werkervaring op te doen

De werkplek die bij jou past

De werkplek die bij jou past

Van verzorgingshuizen tot ziekenhuizen, TMI biedt jou een groot scala aan mogelijkheden

De Duitse Zorgsector

De Duitse Zorgsector staat te springen om Nederlandse Zorgprofessionals. Duitsland kent een vrije markt, wachtlijsten voor behandelingen zijn er zeldzaam. De Duitse Zorg ligt op een hoog niveau, dat vergelijkbaar is met de Zorg in Nederland. We bieden mogelijkheden voor vele disciplines, van verpleegkundigen tot artsen!

Neem hier een kijkje voor het actuele overzicht van onze vacatures in het Duitse gezondheidswezen.

Een voorwaarde van werken in Duitsland is het spreken van de Duitse taal op B2-niveau. TMI heeft een leraar Duits in dienst die kan helpen om binnen korte tijd het gewenste niveau Duits te bereiken. Zo denken we in alles mee en helpen we je van A tot en met Z om in dienst te kunnen treden in Duitsland!

Werken in Duitsland

Hamburg, München en Keulen zijn de drie populairste steden in Duitsland, op de voet gevolgd door Dresden, Freiburg en Berlijn (Brandmeyer Stadtmarken-Monitor 2015). In Berlijn bevindt zich ook het Charité, het grootste ziekenhuis van Duitsland dat ook tot de grootsten van Europa behoort. In totaal zijn er in Duitsland ongeveer 2.000 ziekenhuizen en circa 13.000 verzorgingshuizen (Statistisches Bundesamt 2013). TMI biedt jou de mogelijkheid om in heel Duitsland in de regio naar jouw keuze te werken.

Volgens het Bondsministerie voor gezondheid (Bundesministerium für Gesundheit) telt het gezondheidswezen tot de belangrijkste werkgevers. Ongeveer één op de acht mensen in de beroepsbevolking werkt in de zorg. Toch is er, volgens de Duitse werkvoorziening (Bundesagentur für Arbeit), in nagenoeg elke Duitse deelstaat een tekort aan geschoold personeel in de gezondheidszorg. De zogenaamde Fachkräftemangel. Het invullen van openstaande vacatures, in het bijzonder die voor artsen, verpleegkundigen en ouderenverpleegkundigen, blijkt steeds moeilijker.

De zorginkomens zijn vastgelegd in CAO’s (Tarifverträge) en/of kunnen individueel tussen werkgevers en werknemers worden bepaalt, echter betalen werkgevers voor de gezochte mensen vaak ruimere salarissen. Het minimum aantal wettelijk verplichte vakantiedagen bedraagt 24, dit is vastgelegd in het “Bundesurlaubgesetz”. Toch zijn er ook hier uitzonderingen en is er meer mogelijk. Het belastingklimaat in Duitsland is meerdere procenten gunstiger en ook de kosten voor levensonderhoud en brandstof liggen lager dan in Nederland. De levensstandaard is zeer hoog. Over de precieze voorwaarden van de door jouw gewenste baan informeren we je graag in een persoonlijk gesprek!

Leven in Duitsland

Het aanbod van kwalitatief hoogwaardige huurwoningen in Duitsland is zeer groot. Als vervoersmiddel van keuze gaat de Duitser het liefst met de Auto, toch is het openbaar vervoer in Duitsland ook zeer goed geregeld en pakken steeds meer mensen de fiets. Zowel in steden als wel gebieden buiten de stad zijn talloze winkels en supermarkten om in de dagelijkse inkoopbehoeften te kunnen voorzien. In Duitsland vind je op veel plekken ook een wekelijkse markt waar de meest verse producten en levensmiddelen te vinden zijn. De balans tussen werk en privé is een belangrijk terugkerend thema in Duitsland en er wordt veel waarde gehecht aan voldoende kwalitatieve uitvluchtmogelijkheden voor inde vrije tijd, dit zie je terug in het grote aanbod van activiteiten, festivals en verenigingen. In de zomer zijn de Duitse Oost- en Noordzee kust populaire bestemmingen terwijl in de winter veelal geskied en gesnowboard wordt. Ook op het gebied van kunst en cultuur heeft Duitsland zeer veel te bieden, elke Duitse deelstaat heeft zo zijn eigen identiteit.

Voordat je naar Duitsland gaat is het belangrijk om met de volgende zaken rekening te houden:

  • -Aanmelding bij de woongemeente (Anmeldung beim Einwohnermeldeamt)
  • -Erkenning van de Diploma’s bij de Duitse autoriteiten
  • -Duitse bankrekening
  • -Het vinden van een geschikte woning
  • -Verzekeringen
  • -Taalkennis

Bij TMI helpen wij je graag persoonlijk met het regelen van alle zaken rondom het werken in Duitsland. We gaan dan ook graag met je in gesprek om alle mogelijkheden te bespreken!

of

Neem direct contact met ons op

Paul Steur
Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie Deze melding verbergen