Zweden

Zou jij graag aan de slag willen in Zweden? Dan helpt TMI je graag op weg naar het prachtige Scandinavië!

Werken in Zweden

Is het altijd al een lang gekoesterde droom van jou geweest om in Scandinavië te willen werken? TMI biedt mogelijkheden voor artsen, specialisten en verpleegkundigen om in ziekenhuizen in de zuidelijke regio van Zweden aan de slag te gaan!

TMI - Even voorstellen

TMI is sinds 2001 dé detacheerder in de Zorg. TMI biedt de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden meer ervaring op te doen bij diverse instellingen in zowel binnen- als buitenland. Zo bemiddelen wij verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten naar onder andere Engeland, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en nu ook naar Zweden. Wij hebben de kennis, het netwerk en de ervaring om voor jou de juiste werkplek in Scandinavië te vinden!

Gezondheidszorg in Zweden

De gezondheidszorg in Zweden is van kwalitatief hoog niveau. Het zorgsysteem is vergelijkbaar met dat van Nederland echter zijn er ook wat zaken anders geregeld. Als je besluit om naar Scandinavië te verhuizen dan is het goed om een duidelijk beeld te hebben van wat je kunt verwachten. Wij helpen je graag met de voorbereiding op de sollicitatie en lichten je graag toe met welke overeenkomsten en verschillen je te maken gaat krijgen.

De eerste stappen naar een mooie toekomst in Scandinavië

Om te beoordelen wat we voor elkaar kunnen betekenen is het allereerst van belang dat we een Engelstalig CV van je ontvangen. Vervolgens maken we graag een afspraak met jou op kantoor om kennis te maken en zullen we het gehele proces met je bespreken. Tijdens dit gesprek hoor je stapsgewijs wat de procedure inhoudt en hoe wij jou hierin kunnen begeleiden. Bij interesse in één van onze vacatures stellen we jouw CV voor bij de betreffende instelling en volgt er een Skype gesprek met de opdrachtgever.

Kennismaking bij de opdrachtgever voor medisch specialisten

Na een positief Skype gesprek zullen medisch specialisten worden uitgenodigd voor een zogeheten study tour (kennismaking en face-to-face interview) die ongeveer drie dagen duurt. Je hebt dan ter plaatse het daadwerkelijke sollicitatiegesprek en je maakt kennis met de toekomstige collega’s en de werkomgeving. Tijdens deze tour is er ook tijd ingepland om de omgeving te leren kennen, eventueel scholen en dagverblijven te bezoeken en kennis te maken met de cultuur. De kosten voor de study tour worden door de zorginstelling vergoed. Bij wederzijdse match krijg je een zogeheten quarantee of employment, oftewel een baangarantie aangeboden.

Taaltraining en diploma erkenning

Een van de voorwaarden om te kunnen werken is dat je de taal van het betreffend land op B2 niveau leert spreken en dat je diploma’s worden erkent. De taaltraining in de aanloop naar de start in je nieuwe job zal worden vergoed door de opdrachtgever en duurt vier à vijf maanden. Aangezien het niet alleen voor jou belangrijk is om de taal goed te kunnen spreken maar ook voor je partner of eventuele kinderen wordt de taalcursus ook aan hen aangeboden.  

of

Neem direct contact met ons op

Sylvia Verbiest
Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie Deze melding verbergen