Amsterdam City Swim voor ALS

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. TMI'er Janine Veen zet zich al zwemmend in tijdens de Amsterdam City Swim om geld op te halen voor deze ziekte.

14 Vrienden, de Hellespont Swimmers, zwommen op 30 augustus 2011 de Hellespont over. Voor hun gezamenlijke vriend Weert Jan Weerts (december 2013), die aan ALS leed. Geïnspireerd door de vele positieve aanmoedigingen, donaties en vooral door het contact met Weert Jan zelf, besloten de 14 vrienden hun actie uit te bouwen.

Op 9 september 2012 organiseerden 5 van de 14 mannen, die intussen samen de stichting Amsterdam City Swim vormen, samen met House of Sports de Amsterdam City Swim. Ruim 1100 zwemmers sprongen in het diepe voor ALS en trotseerden de Amsterdamse Amstel en grachten om vervolgens gezamenlijk ruim € 740.000 op te halen voor de stichting ALS. Een jaar later werden deze aantallen meer dan verdubbeld. Met ruim 2000 zwemmers in de gracht werd de opbrengst voor Stichting ALS Nederland ruim € 1.7 miljoen! Door het enorme werd dit evenement de jaren erna wederom in gang gezet.

In 2016 organiseren ze op 11 september de vijfde (en tevens jubileum) editie van de Amsterdam City Swim en de derde editie van de Amsterdam City Swim for Kids. Janine Veen, verpleegkundige en bij TMI in dienst, heeft al eerder meegedaan. Ook dit jaar 'springt ze er wéér in', aldus Janine.  

Sponsoren

TMI wenst Janine veel succes en hopen dat er een mooi bedrag wordt opgehaald! Wil je Janine ook steunen middels een donatie? Dat kan via deze link. Meer informatie over de Amsterdam City Swim vind je hier. 

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie Deze melding verbergen