Blog: Een kijkje achter de schermen bij accountmanager Marlot

Marlot Roodhart – de Jonge werkt al ruim drie jaar bij TMI in de functie van accountmanager. Een dynamische functie waar ze nog steeds veel plezier in heeft! In deze blog geeft Marlot ons een kijkje achter de schermen: hoe verloopt zo’n week van een accountmanager nou?

Maandag

Het is maandagochtend, de eerste twee koppen koffie zitten er al in. Na het versturen van een aantal mails en het aanbieden van een CV ben ik gelukkig op tijd gearriveerd in het Meander MC te Amersfoort. Ik heb vandaag een gesprek op de CSA (Centrale sterilisatie afdeling) samen met oud TMI-er Johan. Johan stuurde TMI onlangs een mailtje of hij terug kon komen. Na kort intern overleg was het antwoord al snel duidelijk: Johan kon per direct terugkomen! Dat vind ik leuk aan mijn baan, dat je een netwerk opbouwt en na bepaalde tijd onverwachts toch weer mensen tegenkomt.

Het was voor Johan snel schakelen, ik had namelijk de dag na zijn belletje al een kennismakinggesprek voor ons samen geregeld in het Meander MC. Aangekomen bij het ziekenhuis mochten we ons melden op de receptie van de OK. Hè wat baal ik even van mezelf, kan ik nou na drie jaar bij TMI nog niet bedenken dat ik een broek aan moet doen als ik een afspraak heb op het OK-complex? Gelukkig zijn de OK pakken lekker ruim en kwam ik er nog redelijk vanaf. Johan en het hoofd van de CSA hadden er de grootste lol om!

Dinsdag

Dit keer voor mij een thuiswerk dag, maar rond half 5 rij ik wel richting kantoor om aan te sluiten bij de ALS cursus. Tegenwoordig vinden de BLS en ALS cursussen op kantoor plaats. We zijn onlangs met het team op het idee gekomen om als accountmanager wat vaker bij deze cursussen aanwezig te zijn, zodat we een extra contactmoment hebben met de TMI’ers. Zo kwam ik nu o.a. twee CCU-verpleegkundigen tegen die samen al twee jaar op dezelfde afdeling detacheren. Leuk om te zien dat ze samen naar deze training komen! En mooi dat ik de nieuwe CCU-verpleegkundige die deze week in het Slotervaart is gestart kan vragen hoe haar eerste diensten zijn bevallen. Ze vertelde mij dat het allemaal nog erg nieuw en wennen was, maar wel leuk en spannend! Goed voor haar om nu deze cursus te volgen samen met met CCU-verpleegkundigen die al jaren bij ons werken. Leuk dat ik op deze cursus ook een ZZP Anesthesiemedewerker tegen kwam die ik vaak aan de telefoon heb gehad, maar nog nooit had ontmoet. Het werkt altijd zo veel fijner als je er een gezicht bij hebt!

Woensdag

Kantoordag! Elke woensdagochtend hebben we met het hele binnen/buitenteam de www (Wie, Wat, Waar). Zo overleggen we samen met het Flexbureau of iemand nog een tijdje wil blijven flexen (losse diensten doen op allerlei plekken) of dat we het toch beter bij een kandidaat vinden passen om op vaste opdracht te gaan. Alle aflopende opdrachten komen voorbij, waarvan de accountmanagers na moeten gaan bij de klant of de opdracht nog verlengd gaat worden. Natuurlijk weten de kandidaten dit zelf meestal eerder van de afdeling dan dat ze het van ons horen. In dit rare zorglandschap met veel vraag naar (gespecialiseerd) verpleegkundigen en niet voldoende aanbod, proberen we de klant zo goed als mogelijk tevreden te stellen, maar vooral ook rekening te houden met de TMI-er. Indien mogelijk proberen we zoveel mogelijk naar de voorkeuren van de TMI-er te luisteren. Dit is elke dag weer een uitdaging, maar ik denk dat we er als team trots op mogen zijn hoe we daar tot nu toe best aardig in slagen!

“In dit rare zorglandschap met veel vraag naar (gespecialiseerd) verpleegkundigen en niet voldoende aanbod, proberen we de klant zo goed als mogelijk tevreden te stellen, maar vooral ook rekening te houden met de TMI-er.”

Ik kreeg vandaag terugkoppeling van de klant op het CV wat ik maandag heb aangeboden. Yes! De jong gediplomeerde oncologieverpleegkundige mag op gesprek komen in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Ik had met de kandidaat al enkele data afgestemd en omdat hier een optie tussen zit die ook voor het AVL uitkomt, kunnen we de volgende dag al samen op gesprek komen. De accountmanagers gaan voor een nieuwe opdracht bij een ziekenhuis of zorginstelling altijd met de TMI-er mee op kennismakingsgesprek. Er zijn vaak een hoop vragen over detacheren vanuit de TMI-er, maar ook veel vanuit de klant. Niet alle teamleiders hebben al ervaring met gedetacheerden in hun team. Wij beantwoorden alle vragen met plezier, van het regelen van het uniform tot het accorderen van de uren en het aanvragen van een vakantie.

Donderdag

Vandaag ga ik met de jong gediplomeerde oncologieverpleegkundige op gesprek in het AVL. De teamleider is nog even bezig en we mogen plaatsnemen aan de koffietafel, het is net pauze. We krijgen een kopje koffie en knopen een gesprekje aan met de verpleegkundigen die aan tafel zitten. Al snel blijkt dat ik naast een zorg assistent zit die via TMI op een losse dienst is ingepland, hoe toevallig! Na drie kwartier loop ik alweer het ziekenhuis uit, de nieuwe kandidaat is helemaal gerust gesteld en heel blij, want zij kreeg direct te horen dat ze per 1 augustus mag starten op deze opdracht met een open einde. Deze jonge dame gaat met een goed gevoel haar weekend in!

Na mijn afspraak in het AVL ga ik terug naar kantoor om de nodige mail weg te werken. Ik ben deze week gezond bezig en heb mijn eigen pasta hapje met verse rucola meegenomen naar kantoor. Op de gang kom ik recruiter Loes van der Vossen tegen en vertel ik haar meteen dat de kandidaat die zij voorstelde per 1 augustus mag starten. Voor haar ook leuk om te horen dat ze een goede match heeft kunnen maken! De lijnen zijn kort bij TMI en we houden elkaar goed op de hoogte van wat er speelt.

Daarna ga ik meteen door naar het Antillenfeest van TMI. Collega Susanne van Dormolen oefent haar speech nog even voor me. Ook voor TMI Nederland is het Antillen feest een mooie gelegenheid om weer TMI-ers te spreken en om potentiele kandidaten te vertellen over de mogelijkheden bij TMI. Ik spreek een aantal verpleegkundigen die meer willen weten over detacheren. Een mooiere combi is er toch haast niet, dat je voor een periode naar de Antillen gaat en vervolgens bij hetzelfde bedrijf in Nederland weer aan de slag kan? Het valt Marieke en Susanne op dat het aan ‘mijn’ statafel wel erg veel over Nederland gaat, ze grappen dat dit wel het Antillenfeest is. Gelukkig noemt Susanne in haar openingsspeech dat we vanavond natuurlijk ook graag meer vertellen over de mogelijkheden in Nederland :) 

Vrijdag

Vandaag check ik bij het Meander MC hoe de inzet van Johan op de CSA bevalt. Helemaal goed, aldus het hoofd, ‘Johan kwam en hij zag’ grapte het hoofd CSA. Dat zit dus wel goed! Van veel TMI-ers weet je gewoon dat het wel goed gaat komen als ze eenmaal ergens mogen starten. En dat is nu precies wat werken bij TMI zo leuk maakt. Ik verwacht dat dit voor de jong gediplomeerde oncologieverpleegkundige over twee jaar precies zo is. We hebben nu al veel voorbeelden van jong gediplomeerde algemeen verpleegkundigen die onzeker aan hun eerste opdracht begonnen, maar die nu nog geen anderhalf jaar later al drie opdrachten verder zijn en soms grappen dat ze mij als accountmanager niet eens meer nodig hebben. Werken bij TMI staat voor zelfstandigheid, flexibiliteit, ontwikkeling en daar waar nodig staan wij graag voor je klaar om je te begeleiden.

“We hebben nu al veel voorbeelden van jong gediplomeerde algemeen verpleegkundigen die onzeker aan hun eerste opdracht begonnen, maar die nu nog geen anderhalf jaar later al drie opdrachten verder zijn en soms grappen dat ze mij als accountmanager niet eens meer nodig hebben.”

Ik hoop in deze baan bij TMI nog een hoop nieuwe TMI-ers te verwelkomen en te volgen in hun loopbaan. Wie weet kom ik ze zoveel jaar later weer tegen als teamleider op een afdeling waar ik vervolgens die enthousiaste jong gediplomeerde verpleegkundige weer kan aanbieden!

“Heb je interesse om te werken via TMI en heb je een vraag over hoe dat detacheren nou precies werkt? Ik beantwoord hem graag voor je! Mail je vraag naar marlot@tmi-interim.nl”

Marlot_website.jpg

Marlot Roodhart - de Jonge

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie Deze melding verbergen