Blog: Speeddate avond Jeugdverpleegkundigen

Dinsdag 4 juli organiseerden we voor het eerst een speeddate avond, in samenwerking met de GGD. De avond was voor HBO-V verpleegkundigen met interesse voor de functie Jeugdverpleegkundige. Consultant Femke vertelt!

Door Femke de Bruijn, senior consultant GGD en Artsen & Specialisten

Spannend is het altijd wanneer we iets voor de eerste keer organiseren. Zo ook dinsdag 4 juli, toen de eerste Speeddate avond plaatsvond in samenwerking met de GGD Amsterdam. Vragen spoken door je hoofd als in: Zullen er wel voldoende reacties komen? Zal iedereen die zich heeft aangemeld ook echt wel aanwezig zijn? Hebben we nu iedereen wel bevestigd? Toch nog maar een keer controleren! Ja, iedereen is bevestigd, locatie is geregeld. Dan is het afwachten…

De avond begon om 19:00 uur. Een avond die georganiseerd werd voor HBO Verpleegkundigen die interesse hebben voor de Jeugdgezondheidszorg. Doel van de avond was om deze verpleegkundigen eens op een leuke, laagdrempelige manier kennis te laten maken met Jeugdgezondheidszorg, zonder dat zij direct moeten solliciteren. Rond 18:45 uur kwamen de eerste verpleegkundigen en precies een kwartier later waren we compleet. Maar liefst zestien HBO Verpleegkundigen die graag werkzaam willen zijn als Jeugdverpleegkundigen bij de GGD stonden klaar om deel te gaan nemen aan de speeddate!

Na een kort voorstel rondje ging iedereen verdeeld over drie tafels zitten, om daar te luisteren en ook om zelf vragen te stellen. Aan de eerste tafel zat de manager van de Jeugdverpleegkundigen van de GGD Amsterdam. Aan de tweede tafel zaten twee Jeugdverpleegkundigen, die reeds werkzaam zijn bij de GGD Amsterdam en vertelden over hun ervaringen. De laatste tafel was de TMI tafel, waar twee recruiters van TMI zaten om alles over TMI te vertellen en om gesprekken in te plannen.

Elke ronde duurde ongeveer dertig minuten. Er werden leuke verhalen verteld en goede vragen gesteld. Alles verliep vlotjes, waardoor er geen enkele stilte viel! De reacties van de verpleegkundigen waren gelukkig erg enthousiast. Een aantal waren wel bekend met de inhoud van de werkzaamheden bij de GGD, maar voor velen was het toch iets nieuws. Want werken als verpleegkundige bij de GGD is toch echt heel anders dan in het ziekenhuis. Je werkt namelijk vooral preventief en richt je meer op het adviseren dan op de directe zorg.

Rond 21:00 uur was de avond afgelopen en hebben we met 14 Verpleegkundigen vervolggesprekken gepland. Wij als TMI en ook de GGD Amsterdam kunnen zeggen dat het een zeer geslaagde avond was!

“Heb jij ook de studie HBO-V afgerond en heb je interesse in meer info over de functie jeugdverpleegkundige? Neem dan contact met mij op via femke@tmi-interim.nl of bel naar 06 46 09 13 32.”

Femke_website.jpg

Femke de Bruijn, senior consultant GGD en Artsen & Specialisten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie Deze melding verbergen