Blog: Susanne op Aruba (deel 2)

Accountmanager Susanne heeft een baan waar velen van dromen, zij mag namelijk regelmatig op werkbezoek naar de Antillen. Tweede stop: Aruba!

Na mijn korte maar intensieve bezoek aan Bonaire is het tijd om naar Aruba te gaan. Mijn vlucht is gelukkig op tijd en met een tussenstop op Curaçao vlieg ik naar Aruba. Ik blijf me verwonderen over het feit dat er nog steeds geen rechtstreekse vlucht vanuit Bonaire naar Aruba gaat. Maar in 20 minuten vlieg ik naar Curaçao en vervolgens in 25 minuten naar Aruba: ‘The Happy island!’ De sfeer op Aruba is heel anders dan op Bonaire, dat maakt het ook zo leuk. Bonaire is vriendelijk en rustig, terwijl Aruba levendig en divers is.

Als ik mijn huurauto op de airport heb opgehaald, rij ik ook hier naar mijn vaste en vertrouwde plekje bij Quality appartementen. Het leuke is dat de medewerkers van het ziekenhuis hier ook verblijven, dus er is altijd wel aanspraak en gezelligheid. Als ik aankom zie ik gelijk een aantal bekende medewerkers. Werken de mensen hier echt 40 uur per week denk ik bij mezelf, als ik (jaloers!) naar de zongebruinde benen kijk. Tja, dat is het voordeel van wisselende diensten en het strand om de hoek!

Het is zaterdagmiddag 14.00 uur en ik besluit nog even naar het strand te gaan. De beperkte vrije uurtjes die ik tijdens mijn bezoeken heb zijn echt een kadootje! Als ik het strand van Eagle Beach op loop word ik overvallen door een gevoel van rust en intens geluk. Het geluid van de golven zorgt ervoor dat alle hectiek even ver weg is... even helemaal niks.

Op zondagavond is de TMI borrel bij Moomba. Toch altijd wel één van de hoogtepunten tijdens mijn bezoek. Het koelt ’s avonds eigenlijk nauwelijks af, dus zwoele avonden zijn gegarandeerd. Jaargetijden bestaan hier niet, het is hier altijd rond of net boven de 30 graden.

Op Aruba werken momenteel zoveel mensen via ons, dus deze borrel is altijd druk en gezellig. Het merendeel is (gespecialiseerd) verpleegkundige, maar er zijn ook paramedisch personeel en artsen. Ik luister naar de verhalen en ervaringen en probeer alles zoveel mogelijk om te zetten in nuttige informatie voor de medewerkers die nog moeten vertrekken. Na al die jaren zijn er nog steeds dingen die nóg beter kunnen en een bezoek aan de eilanden levert altijd weer nieuwe informatie op. Het allerleukste blijft echter om van mensen terug te horen dat ze zo blij zijn dat ze de beslissing hebben genomen om op Aruba te gaan werken.

Maandagochtend ben ik bij de verschillende HR adviseurs. Omdat ik hen zo vaak spreek per mail of telefoon, is dat persoonlijke contact hier zo belangrijk. We hebben het over lopende trajecten, nieuwe vacatures en te verwachten personele tekorten. Ondertussen hou ik ook goed contact met mijn collega Marieke die in Nederland de werving en het contact met de kandidaten verzorgt. We zijn een ontzettend sterk team en werken heel prettig samen. Dat is zo belangrijk!

Later die dag spreek ik met de directie van het ziekenhuis over ontwikkelingen binnen het ziekenhuis en over onze samenwerking. 's Avonds ga ik een hapje eten met de manager van de OK en zijn vrouw. Hij zit ook via TMI op Aruba en blijft voor meerdere jaren hier. De OK gaat niet verhuizen naar de nieuwbouw, maar er staat wel een verbouwing in de planning. Op dit moment voorziet TMI de OK van tijdelijk CSA en anesthesie personeel.

De volgende dag ben ik op de verschillende afdelingen en is het eindelijk zover; ik krijg een rondleiding door het nieuwe beddenhuis. Ze zijn al een aantal jaar met de bouw bezig, leuk om te zien iedere keer als ik op Aruba ben. De verwachting is dat in augustus of september het beddenhuis in gebruik genomen gaat worden. Het is werkelijk schitterend geworden, ik kijk m’n ogen uit. Leuk om even op onze ‘TMI Caribbean’ Facebook pagina het filmpje te bekijken.

De dag daarna is het alweer tijd om terug naar Nederland te gaan. Jammer… maar I’ll be back soon! Love my job!

BlogSuus4.JPG

TMI Borrel op Aruba

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie Deze melding verbergen