Detacheren in Nederland

Huub van Lieshout werkte 24 jaar als gipsverbandmeester en spoedeisende hulp (SEH) verpleegkundige in dienst van een ziekenhuis. Een collega van hem had de stap naar TMI al gemaakt, waardoor Huub ook begon na te denken over werken op basis van detachering. Sinds 2009 heeft hij een detacheringscontract bij TMI.

Huub van Lieshout vertelt

Ik begon bij TMI als gipsverbandmeester, later ben ik ook mijn oude vak als SEH verpleegkundige gaan oppakken. Deze combinatie is voor mij ideaal en bevalt goed. Zeker op de spoedeisende hulp komt mijn vak als gipsverbandmeester goed van pas. Daarbij is het werk op de SEH vaak dynamischer dan puur het werken op een gipskamer.

“Door te werken op basis van detachering heb ik veel leuke collega’s kunnen en mogen ontmoeten.”

Het werken op basis van detachering vind ik nog steeds uitdagend. Het houdt me scherp en ik vind de verandering erg leuk. Het is altijd weer spannend wat er op mijn pad komt als er weer een opdracht voorbij is. Vaak krijg ik de vraag of ik een vast team niet mis, maar juist op deze manier heb ik veel leuke collega’s kunnen en mogen ontmoeten.

Op dit moment ben ik gedetacheerd op de SEH van het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch en op de gipskamer van het SJG in Weert. Een ideale combinatie al weet ik ook dat dit ook weer voorbij gaat. Dat hoort nou eenmaal bij werken op detacheringsbasis. Hou je niet van veranderingen en af en toe in de auto te zitten dan is detacheren denk ik niets voor je maar spreekt je dat wel aan dan zou ik zeggen probeer het zeker eens. Je krijgt er geen spijt van! Het is natuurlijk ook leuk dat je een auto van de “zaak” krijgt en het salaris cao+ is. Maar als je alleen daarom voor detachering kiest, houd je het niet lang vol.

In de loop der jaren heb ik door mijn werk al vele ziekenhuizen van binnen mogen zien. Sommige voor slechts één of enkele dagen, andere ziekenhuizen weer voor langere tijd. Natuurlijk heeft ieder ziekenhuis weer zijn eigen cultuur. Het is wel apart om te zien dat de meest voorkomende richtlijnen in de diverse ziekenhuizen weer anders zijn. Een voorbeeld voor de gipskamer is het verschil in immobilisatiebeleid bij fracturen. Op de spoedeisende hulp kom ik verschillen in isolatiebeleid tegen.

Sinds kort ben ik begonnen met het geven van BLS/AED trainingen voor TMI. In het verleden heb ik voor mijn voormalige werkgever de reanimatielessen verzorgd. Vanaf het moment dat ik weer op de SEH werkte, heb ik dit weer opgepakt. Ik volgde opnieuw een instructeursopleiding om reanimatielessen te verzorgen voor de plaatselijk voetbalclub. TMI vroeg mij op een gegeven moment ook voor het verzorgen van deze lessen. Voor een bedrijf in Breda heb ik intussen al enkele cursisten mogen opleiden. Een mooie afwisseling en een prima samenwerking met de mensen op het kantoor van TMI.

“Het geven van BLS/AED trainingen geeft een mooie afwisseling en is goed te combineren met mijn gewone rooster.”

De toekomst zal uit gaan wijzen hoe dit verder zal gaan verlopen voor TMI en mij. Ik vind het in ieder geval hartstikke leuk om deze lessen te geven en ik kan, indien ik het tijdig weet, prima combineren met mijn gewone rooster.

Ik beschouw TMI als een zeer prettige werkgever waarbij de lijnen heel erg kort zijn. De contacten met mijn accountmanager Linda de Jong zijn prima en ook de mensen op het kantoor in Amsterdam zijn gemakkelijk te bereiken en daardoor zijn bepaalde zaken snel geregeld. Verder heb ik regelmatig contact met mijn collega SEH verpleegkundige Jean Keulen. In april zijn we samen nog naar een tweedaags symposium geweest in Kerkrade. Dat was naast leerzaam ook gezellig.

Daarmee kom ik ook op het punt van scholingen. Deze zijn bij TMI ook goed geregeld. Er worden E-learningen en andere trainingen aangeboden. Al met al ben ik meer dan tevreden als detacheerder bij TMI en heb nooit spijt gehad van mijn stap. Ik hoop het nog lang vol te houden!

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie Deze melding verbergen