Spelenderwijs studiepunten scoren met verpleegkundigegame Carion

Spelenderwijs studiepunten scoren met verpleegkundigegame Carion

Aan de Academie Gezondheidszorg (AGZ) kan je in twintig weken tijd een deel van je studiepunten behalen door middel van het spelen van een spel. Vanaf september zijn tweedejaarsstudenten Verpleegkunde de hoofdrolspelers in de game Carion.

De studenten aan de opleiding Verpleegkunde en studieroute Gezondheid & Technologie worden in het spel opgedeeld in wijkteams die gekoppeld zijn aan bestaande wijken in Deventer en Enschede. De teams krijgen twintig weken lang tien virtuele cliënten waar zij voor moeten zorgen. Het uiteindelijke doel is om het beste wijkteam te worden en zoveel mogelijk Carions (punten) te verzamelen.

De game wordt ondersteund door Wijklink, een online leernetwerk voor verpleegkundigen, studenten en docenten. Philipsen: "In de game laten we de praktijk en de theorie samenkomen. In het spel vinden gebeurtenissen plaats, die studenten uitdagen om themabijeenkomsten en workshops te bezoeken. Alle bijeenkomsten zijn gekoppeld aan gebeurtenissen in de game. Informatie uit deze bijeenkomsten kunnen de studenten toepassen op cliënten of andere vraagstukken vanuit de organisatie of van de burgers uit de wijk. De manier waarop studenten dit toepassen presenteren ze door bijvoorbeeld een filmpje of een verslag te maken. Deze worden beoordeeld door regiocoaches. Aan de hand daarvan krijgt een wijkteam Carions toegekend. Ze kunnen de punten houden, maar hier ook kaarten van kopen die van invloed zijn op het spelverloop."

De patiënten in de game waar de studenten voor gaan zorgen hebben de meest uiteenlopende ziektebeelden. De een heeft darmkanker, een andere cliënt komt naar huis om te sterven en weer een ander heeft psychische klachten. Aan de studenten de taak om iedere cliënt en andere vraagstukken uit de praktijk zo goed mogelijk te behandelen om zo zoveel mogelijk Carions te verzamelen.

Carion wordt gezien als een vernieuwde vorm van onderwijs. Het AGZ is dan ook de eerste HBO Verpleegkunde opleiding die deze aanpak momenteel hanteert.

Meer weten over dit onderwerp? Hier ga je naar het originele artikel: http://sax.nu/Onderzoek/682664/Spelenderwijs_studiepunten_scoren_met_verpleegkundegame_Carion

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie Deze melding verbergen