Hoe ga je als arts of verpleegkundige om met een andere cultuur (en daarmee opvattingen) tijdens je werk? TMI organiseert de training ‘Cultuurverschillen in de Zorg’ in Amsterdam om dit onderwerp uit te lichten.

Inhoud training

Hoe ga je als arts of verpleegkundige om met een andere cultuur (en daarmee opvattingen) tijdens je werk? In deze training neemt de docent je mee in verschillende culturele perspectieven en behandelt het handelen aan de hand van praktijksituaties. De training is toegespitst op de Moslimcultuur.

De artsen en verpleegkundigen dienen minimale kennis te hebben van de religie, culturen en de rituelen.
In ieder geval waar deze betrekking hebben op de wijze waarop een moslimman of -vrouw reageert op zijn of haar ziekte en naderend overlijden en de manier waarop de moslimgemeenschap omgaat met zieken, stervenden en overledenen.

De hulpverleners krijgen met deze training handvatten aangereikt, zodat zij weten hoe zij een zieke en stervende moslimman of-vrouw kunnen bijstaan en hoe zij hun naasten respectievelijk nabestaanden kunnen opvangen en ondersteunen.

Met behulp van dit thema zullen we belangrijke principes, overtuigingen en rituelen blootleggen.

Geplande data 2019

10 oktober

Tijd

10.00 – 12.00 uur

Locatie

Van Ollefenstraat 9 te Amsterdam (op 2 min. loop afstand van het TMI kantoor)

Docent

Hassan el Haouari, IC verpleegkundige & TMI ambassadeur.

Kosten deelname

Deze scholing wordt vergoed voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI. De kosten voor ZZP-ers en 0-uren contractanten zijn voor eigen rekening en bedragen € 39,95. De kosten voor een externe bedragen € 49,95.

*Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Ben jij in dienst bij TMI?

Schrijf je dan in via het TMI Intranet onder het kopje Scholing.

Ben je niet in dienst bij TMI? Ook dan is het mogelijk om deze scholing te volgen!

Meld je dan aan via het contactformulier en wij nemen zo spoedig contact met je op om de mogelijkheden te bespreken!

Direct contact opnemen

Kom in contact met TMI Academy voor vragen of meer informatie.

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.