Tijdens deze training wordt vanuit methodische aanpak de verdieping opgezocht in klinisch redeneren. We bieden een basistraining en een training voor geordenden.

Training Klinisch Redeneren

TMI biedt jou deze training aan, maar wat doet TMI nou eigenlijk? TMI is dé detacheerder in de Zorg. Wij bieden verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten banen in binnen- en buitenland. Sinds 2001 is TMI uitgegroeid tot een groot (inter)nationaal detachering- en bemiddelingsbureau, volledig gespecialiseerd in de zorgsector. Inmiddels zijn we naast Nederland ook actief in Engeland, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Suriname.

Wat ga je leren tijdens de training?

Vanuit de methodische aanpak zoeken we de verdieping in klinisch redeneren: de analyse, argumentatie en selectie van alle hulpmiddelen en kaders: welke theorie of model en benadering selecteer je voor jouw specifieke patiëntenzorg vanuit jouw werkveld? In hoeverre heeft zelfmanagement en gezamenlijke besluitvorming een plaats in jouw zorgaanbod en hoe communiceer je over deze thema’s met je patiënt, diens naasten en collega’s? We bieden drie soorten trainingen vanuit TMI Academy: de basistraining, gevorderden en één specifiek voor IC verpleegkundigen. Bekijk hieronder de onderwerpen en data van de scholingen.

Onderwerpen Klinisch Redeneren (basis)

 1. Actuele informatie over klinisch redeneren:
  – Methodiek;
  – Noodzaak door actualiteiten in de maatschappij;
  – Noodzaak door politieke besluiten.
 2. Evidence based practice: nut en noodzaak voor kwaliteit van zorg
 3. Toepassen van klinisch redeneren op de eigen casus

Onderwerpen Klinisch Redeneren (gevorderd)

 1. Actuele informatie over klinisch redeneren:
  – Methodiek;
  – Noodzaak door actualiteiten in de maatschappij;
  – Noodzaak door politieke besluiten.
 2. Evidence based practice: nut en noodzaak voor kwaliteit van zorg
 3. Toepassen van klinisch redeneren op de eigen casus
 4. Anatomie
 5. Toetsen van twee casuïstieken

Onderwerp Klinisch Redeneren – bij de beademde patiënt (IC)

Beademing is een veel voorkomende handeling op de intensive care unit. Dagelijks worden ICU verpleegkundigen hiermee geconfronteerd. Er zitten nogal wat haken en ogen aan deze therapie. De ICU verpleegkundige moet rekening houden met synchronie, bloedgassen, protectief beademen, potentiele complicaties enz. In deze avond nemen we beademing therapie onder de loep aan de hand van casussen. Het is een interactieve sessie waarbij kritisch gekeken kan worden naar beademing en de zorg rondom beademing.

Geplande data

donderdag 27 juni – 9:00 – 12:00 (gevorderden training)

Kosten deelname

De scholing wordt geheel vergoed voor medewerkers vast in dienst bij TMI. Deelname voor ZZP-ers werkzaam voor TMI en 0-uren contractanten is 49,95 euro. De prijs voor deelname door externe kandidaten is 69,95 euro.

Ben jij in dienst bij TMI?

De training klinisch redeneren is een vrijwillige scholing, voor het bijwonen van de scholing wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. Schrijf je dan in via het TMI Intranet onder het kopje Scholing.

Ben je niet in dienst bij TMI? Ook dan is het mogelijk om deze scholing te volgen!

Meld je dan aan via het contactformulier hieronder en wij nemen zo spoedig contact met je op om de mogelijkheden te bespreken!

Direct contact opnemen

Kom in contact met TMI Academy voor vragen of meer informatie.

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.