Wondzorg kent geen eigen specialisme, maar is wel zeer specialistische zorg. Daarom organiseert TMI op 7 november de training wondzorg.

Inhoud training

Het aantal ouderen neemt toe. Het aantal 65-plussers groeit van 18% van onze bevolking in 2017 naar 26% van de bevolking in 2040. Momenteel hebben wij in Nederland ongeveer 735.000: 80-plussers. Ouderdom komt over het algemeen niet zonder gebreken. Veel voorkomende problemen zijn chronische/gecompliceerde wonden. De zorg voor ouderen vraagt specifieke kennis en aandacht. Tijdens deze bijscholing gaan we dieper in op wondgenezing bij kwetsbare ouderen.

Tegenwoordig is vochtige wondbehandeling de standaard bij complexe wondverzorging. In deze bijscholing leren we je waarom en hoe je dit kunt toepassen. Ook lichten we toe welke verbandmiddelen bij welke wond het meest effect heeft en hoe kunnen wij de negatieve druk therapie toepassen.

Negatieve-druktherapie is een niet-invasief, uniek en dynamisch systeem, dat de wondgenezing bevordert. Negatieve druk therapie bevordert een snelle genezing van moeilijk te genezen wonden. Vaak gaat het om grote of chronische wonden, zoals een open been, een grote open buikwond na een operatie, een huidtransplantatie, een doorligwond of wonden ten gevolge van een ongeluk

Na de scholing ben je op de hoogte van: wondgenezing, vochtige wondbehandeling, beïnvloedende factoren en wanneer welk product gebruikt kan worden en ook de praktische toepassing van negatieve druktherapie.

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • 3 fases van wondgenezing
  • Beïnvloedende factoren
  • Wondanamnese en registratie
  • Vochtige wondbehandeling
  • Producten en gebruik
  • Negatieve druk therapie

Geplande data 2019

7 november

Kosten deelname

Deze scholing wordt vergoed voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI. De kosten voor ZZP-ers en 0-uren contractanten zijn voor eigen rekening en bedragen € 59,95. De kosten voor een externe bedragen € 69,95.

*Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Ben jij in dienst bij TMI?

Schrijf je dan in via het TMI Intranet onder het kopje Scholing. 

Ben je niet in dienst bij TMI? Ook dan is het mogelijk om deze scholing te volgen!

Meld je dan aan via het contactformulier en wij nemen zo spoedig contact met je op om de mogelijkheden te bespreken!

 

Direct contact opnemen

Kom in contact met TMI Academy voor vragen of meer informatie.

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.